Bőrápolás

Tudj meg többet a bőrápolásról a tartalmi oldalainkról.

Kozmetikum olívaolajjal.

Miért éppen OLÍVAOLAJ?

"Kenyéren és olívaolajon felnőni" – tartja a görög mondás. Már az ókori görögök idejében is tudták, hogy az olívaolaj jó hatással van a bőrre és a hajra. Homérosz az olívaolajat folyékony aranynak nevezte.
De miért is tartották ilyen becsben? Az olívabogyó tele van nyomelemekkel, vitaminokkal, esszenciális telítetlen zsírsavakkal és polifenolokkal.
A-, E-, D- és K-vitamin tartalma révén erős antioxidáns, megköti a szabad gyököket, gyorsítja a sejtregenerálódást, lassítja az öregedést.
Az olívaolaj lipidjei minden más természetes olajnál közelebb áll az ember bőrhöz, emiatt:

  1. nagyszerű hidratáló, (olyan szárazságra hajlamos területeken is hatékony, mint a kézfej, a könyök, a térd vagy a repedezett sarok).
  2. regenerálja a bőrszövetet, így rendszeres használat esetén a bőr puha és sima lesz, miközben megerősíti és feszesíti is.
  3. regeneráló hatása miatt nyugtatja és megszünteti a bőrirritációt. Ugyanezen tulajdonsága miatt a napégés kezelésére is jó.
  4. azért van olyan jó hatással a bőrre, mert gazdag egészséges zsírokban is a fenolos antioxidánsok, a szkvalén és az olajsavak mellett.
  5. nem csak az arcbőrt, de az ajkakat is remekül hidratálja.
  6. hidratálhatjuk vele a hajat is. Akár samponban, hajkondicionálóban vagy hajpakolásban (tej) van jelen, segítségével a haj kevésbé lesz töredezett, fényes, de nem zsíros állagúvá válik és könnyebben fésülhetővé válik.
  7. bőrnyugtató hatása miatt férfiak borotválkozáshoz és borotválkozás után használhatják, hogy a bőrirritációt elkerüljék. De gyantázás után is megnyugtatja a bőrt.

Mi itt az Euphoriánál elköteleztük magunkat a natúr kozmetikumok mellett. Szeretnénk, ha minél többen megtudnátok, hogy mire is képes a természet. Próbáld ki termékeinket!